Doběhnout až k moři

Na počátku byl skvělý nápad, který se podařilo díky nadšení několika lidí opravdu uskutečnit. Dobrovolnické centrum při Farní charitě Litomyšl ve spolupráci s obcí Nová Ves u Litomyšle uspořádal v sobotu 13.května benefiční běh novoveskou přírodou. Zúčastnit se mohl každý, jak sportovec, tak maminky s kočárky i milovníci procházek. Počasí přálo a startem i cílem postupně prošlo téměř 140 výletníků a běžců. Veškerý výtěžek ze startovného a občerstvení, který se vyšplhal na nádherných Kč 21 464,-- byl darován Základní speciální škole v Litomyšli na červnový pobyt dětí a jejich speciálních pedagogů u moře.Všem, kteří přišli podpořit dobrou věc, patří poděkování. Obrovský dík směřuje také ke všem novoveským dobrovolníkům, kteří akci připravili. Ukázalo se, že takové akce mají velký potenciál v posílení společných vztahů a navíc mohou přinést užitek konkrétní komunitě. A to za to stojí. FOTOGALERIE

Petra Glânznerová