Podpořte nás, když nakupujete!

GivtPřidali jsme se do projektu GIVT.cz. Pokud nakupujete na internetu – od svetru, přes parfém, televizor, dovolenou a nebo si objednáváte jídlo domů – můžete nám pomoci.

Uděláte to takto:
1. Před nákupem půjdete na www.givt.cz
2. Vyberete naši organizaci a e-shop na kterém chcete nakoupit
3. Nakoupíte, jak jste zvyklí

To je celé. Nestojí vás to ani korunu navíc a my dostaneme část peněz z ceny nákupu.
Pokud nechcete na tuto možnost pomoci nikdy zapomenout, TADY najdete chytré rozšíření prohlížeče, které vám vždy při nakupování GIVT připomene.
Nakupovat se dá i anonymně, takže pokud nechcete, nemusíte se nikam registrovat. A můžete o této možnosti říci i svým přátelům – ať nenakupují "zbytečně" :)

Díky, že na nás myslíte a pomáháte nám!

Informace půjčovny kompenzačních pomůcek

V týdnu od 9. do 13. ledna bude půjčovna kompenzačních pomůcek z technických důvodů krátkodobě uzavřena. Od 16. ledna pak pokračujeme v obvyklém režimu tj. každé pondělí od 9 do 11 hodin a každou středu od 14 do 16 hodin.

Nabídka zaměstnání

objednavka_sim 259Do našeho týmu hledáme nové kolegyně.
Jedná se o pozici:
ZDRAVOTNÍ SESTRA

Více informací podá vrchní sestra Marcela Renzová na tel.: 739 901 085.

Projekt Adopci na dálku® můžete sledovat nově na Instagramu

Rozhovor s dobrovolníkem

"Být dobrovolníkem zvládne každy."

Rozhovor s dobrovolníkem Martinem, který dochází za klienty do Respitní péče Jindra.

Pro přečtení článku klikněte zde

Litomyšlská schola zpívá pro charitu

Tak jako v minulých letech i letos uspořádala Litomyšlská schola již čtvrtý Tříkrálový charitativní koncert. Konal se v neděli 10.1. v Kapitulním kostele Povýšení sv. Kříže v Litomyšli.
Výtěžek koncertu 10 845Kč byl věnován  Farní charitě Litomyšl.

Za dar, který nám schola věnovala, srdečně děkujeme. Nadšení všech hudebníků i zpěváků je nádherné a my si jejich podpory velmi vážíme.

Novoroční přání

Přejeme Vám, aby radostné poselství Vánoc naplňovalo Vaše srdce láskou a pokoj zářící z betlémských jesliček ať Vás provází celý rok 2016.

Malé divadlo pro malé i velké

Kdy: 20.12.2015 v 17 hodin
Kde: Nový kostel Litomyšl
Více na www.novykostel.cz nebo Facebooku Nového kostela. Výtěžek dobrovolného vstupného bude věnován na zvýšení kvality služeb střediska Respitní péče Jindra. Děkujeme!

Archa pomoci veze naději pro Sýrii a Irák. Přidejte se!

Jak žijí lidé, kterým zvala válka jejich domov, rodinu i naději? Reportérka Lenka Klicperová, dlouholetá šéfredaktorka "Lidé a země a fotografka Jarmila Štuková se právě vrátily z míst, nejvíce postižených válkou v Sýrii a Íráku. Jsou totiž ambasadorkami nového humanitárního projektu Charity ČR Archa pomoci. Své předchozí zkušenosti z cest na Blízký východ zúročily ve prospěch projektu, který pomůže konkrétním lidem, postiženým válkou v Sýrii a Iráku. Dostaly se tam, kam jiní ne. Zažily denní střelbu. Poslechněte si aktuální rozhovor zde, více informací o projektu a sbírkové konto zde

Zdroj fotografie: Charita ČR

Požehnané Velikonoce!

Radost z Kristova Vzkříšení