Tříkrálová sbírka v Litomyšli plnoletá

Sedmnáctkrát jsme v našem městě a okolních vesnicích otevírali dveře tříkrálovým koledníkům a další ročník už se totiž blíží – pomyslné osmnáctiny připadnou na sobotu 6. ledna 2018.

Tříkrálová sbírka je stále tradičně největší dobrovolnickou akcí v České republice. Má svou ustálenou podobu a pevná pravidla. Ti, co jsou „nejvíce vidět“, to jsou skupinky tří králů (dobrovolníci – koledníci) procházející městy a obcemi (domácnostmi, úřady, školami apod.) s přáním štěstí, zdraví a pokoje a s prosbou o příspěvek do pokladničky. Úspěch této akce tak závisí na aktivitě tisíců lidí a velkorysosti a štědrosti navštívených či oslovených dárců. Prostředky z Tříkrálové sbírky jsou tradičně určeny na pomoc lidem nemocným nebo se zdravotním postižením, seniorům, rodičům s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným podle předem schváleného klíče. V roce 2017 byly tímto způsobem podpořeny sociální a zdravotní služby litomyšlské Farní charity úctyhodnou částkou 453 107 Kč.

K této tradiční akci je jednoduché se připojit.  Koordinátorkou sbírky je paní Marie Šnajdrová,  tel:732 803 709, email: charita-kancelar@lit.cz. Pomoci lze různými způsoby – stačí si vybrat, který Vám nejvíce vyhovuje. Kromě vhození Vašeho příspěvku do zapečetěné pokladničky se také sami můžete stát koledníky. Rozhodněte se udělat dobrou věc pro druhé – ať už každý zvlášť, nebo společně se svými dětmi nebo kamarády. Třeba se z toho u vás doma stane tradice. My půjdeme s dětmi, když to vyjde, letos po osmé. Těšíme se!

Martina Soukupová; Fundraising a PR

ZÁKLADNÍ INFO

Farní charita Litomyšl

Bělidla 392