RESPITNÍ  PÉČE  JINDRA

Adresa zařízení: Dukelská 750, Litomyšl

Nepřetržitý provoz
    Úřední hodiny:
středa 10 - 12 hod. a 13 - 15 hod.

Informace z registru poskytovatelů sociálních služeb

• Pečujete doma o svého blízkého a potřebujete si odpočinout? Udělat si dovolenou, vyměnit okna, znovu nabrat síly nebo Vás čeká hospitalizace v nemocnici a Vy nevíte, kdo se o blízkého člověka za Vás postará?
    V takovém případě je tu Respitní péče Jindra. Odlehčovací pobytové zařízení rodinného typu, kde o Vaše blízké bude pečovat pracovní tým složený z pracovnic a pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a aktivizační pracovnice.

POSLÁNÍ

Posláním služby Respitní péče Jindra je poskytnout během krátkodobého pobytu individuální celodenní péči osobě, která je z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení závislá na pomoci druhých, se záměrem úlevy pečující rodině.

CÍLE SLUŽBY

• Osobě závislé na pomoci druhého je během pobytu zajištěna potřebná míra individuální podpory při naplňování jeho biologických, psychologických, sociálních i duchovních potřeb.
  • Pečující osoba si odpočinula a nabrala nové síly k tomu, aby se o svého blízkého mohla i nadále starat.
  • Pečující osoba ví, jak řešit záležitosti související s pečováním o blízkého.
  • Pečující osoba získala čas k řešení nové životní situace.

CÍLOVÁ SKUPINA - OKRUH OSOB

• Cílovou skupinou jsou senioři a osoby starší 50ti let, které jsou z důvodu věku, chronického onemocnění či zdravotního postižení závislé na pomoci druhé osoby.

Služba je určena osobám žijícím na území Pardubického kraje.

FORMA SLUŽBY: pobytová
KAPACITA SLUŽBY: 9 lůžek

Respitní péče Jindra není zdravotnické zařízení. Zdravotní péči předepsanou praktickým lékařem zajišťují sestry Charitní ošetřovatelské služby.

Souhrn informací zde.

JAK VYUŽÍT SLUŽBY RESPITNÍ PÉČE
V případě zájmu o využití služeb Respitní péče Jindra prosíme kontaktujte telefonicky, mailem nebo osobně pracoviště; rádi Vám poskytneme bližší informace. Pro poskytnutí služby je nezbytné dodat správně vyplněnou Žádost o pobyt v RPJ a Vyjádření lékaře, které jsou spolu s potřebnými Informacemi pro žadatele ke stažení na webových stránkách Farní charity Litomyšl.

DOKUMENTY KE STAŽENÍ
Informace pro žadatele; Žádost o pobyt v RPJ; Vyjádření lékaře; Veřejný závazek; Pravidla pro odmítnutí zájemce ; Pravidla pro podávání stížností

FOTOGALERIE
10. výročí činnosti Respitní péče Jindra - fotogalerie