RESPITNÍ PÉČE JINDRA

Kontakt:

• Pečujete doma o svého blízkého a potřebujete si odpočinout? Udělat si dovolenou, vyměnit okna, znovu nabrat síly nebo Vás čeká hospitalizace v nemocnici a Vy nevíte, kdo se o blízkého člověka za Vás postará?
    V takovém případě je tu Respitní péče Jindra. Odlehčovací pobytové zařízení rodinného typu, kde o Vaše blízké bude pečovat pracovní tým složený z pracovnic a pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a aktivizační pracovnice.
  • FORMA SLUŽBY: pobytová
    KAPACITA SLUŽBY: 9 lůžek

COVID opatření

• Návštěvy v našem zařízení jsou možné. V současnosti jsou všechna opatření zrušena, přesto Vás prosíme o ohleduplnost a opatrnost. Pokud se necítíte zcela zdrávi, vyvarujte se kontaktu se staršími a zranitelnými osobami.

Chovejte se při návštěvách, prosím, nadmíru ohleduplně.

TESTOVÁNÍ PŘED UBYTOVÁNÍM

• Vážení zájemci o službu,
    v současné době není třeba předkládat test na COVID 19. Opatření se může v důsledku změny epidemiologické situace změnit.

O SLUŽBĚ

POSLÁNÍ

Posláním služby Respitní péče Jindra je poskytnout během krátkodobého pobytu individuální celodenní péči osobě, která je z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení závislá na pomoci druhých, se záměrem úlevy pečující rodině.

CÍLE SLUŽBY

• Osobě závislé na pomoci druhého je během pobytu zajištěna potřebná míra individuální podpory při naplňování jeho biologických, psychologických, sociálních i duchovních potřeb.
  • Pečující osoba si odpočinula a nabrala nové síly k tomu, aby se o svého blízkého mohla i nadále starat.
  • Pečující osoba ví, jak řešit záležitosti související s pečováním o blízkého.
  • Pečující osoba získala čas k řešení nové životní situace.

CÍLOVÁ SKUPINA - OKRUH OSOB

• Cílovou skupinou jsou senioři a osoby starší 50ti let, které jsou z důvodu věku, chronického onemocnění či zdravotního postižení závislé na pomoci druhé osoby.

MÍSTO A ČAS POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

• Služba je poskytována pobytovou formou v zařízení rodinného typu s kapacitou 9
    lůžek v nepřetržitém provozu, na adrese: Litomyšl, ulice Dukelská 750, v přízemí
    budovy zvané Jindrova vila. Maximální doba pobytu je omezena na 3 měsíce v jednom
    kalendářním roce.

ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

• Celostní přístup ke klientovi
  • Respektování individuálních potřeb a přání klienta
  • Podpora samostatnosti a soběstačnosti klienta
  • Respektování důstojnosti každého klienta
  • Mlčenlivost a důvěrnost
  • Profesionální přístu

Služba je určena osobám žijícím na území Pardubického kraje.

Respitní péče Jindra není zdravotnické zařízení. Zdravotní péči předepsanou praktickým lékařem zajišťují sestry Charitní ošetřovatelské služby.

JAK VYUŽÍT SLUŽBY RESPITNÍ PÉČE

V případě zájmu o využití služeb Respitní péče Jindra prosíme kontaktujte telefonicky, mailem nebo osobně pracoviště; rádi Vám poskytneme bližší informace. Pro poskytnutí služby je nezbytné dodat správně vyplněnou Žádost o pobyt v RPJ a Vyjádření lékaře, které jsou spolu s potřebnými Informacemi pro žadatele ke stažení na webových stránkách Farní charity Litomyšl.

iNFORMACE Z REGISTRU POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

FOTOGRAFIE STŘEDISKA