Tři králové opět zazvoní u vašich dveří
1. prosince 2022 Příspěvky

Tři králové opět zazvoní u vašich dveří

Vánoce jsou tu coby dup a s nimi pomalu přijde i Tříkrálová sbírka.

Návštěvu vašich domovů plánujeme na sobotu 7. ledna 2023. Věříme, že se vše vrátí do normálních kolejí a naši koledníci vás navštíví opět doma, jako tomu bylo loni. Nechceme vás totiž ochudit o milá setkání a zvláště o přání štěstí, zdraví a požehnání do roku 2023, která koledníci do vašich domovů tradičně přináší.

V loňském roce jsme vybrali v Litomyšli, v okolních obcích a od on-line dárců rekordní částku 742 961 Kč! Výtěžek putoval především na provoz Domácí hospicové péče na Litomyšlsku. Letos chceme z Tříkrálové sbírky pořídit pro naše zdravotní sestry osobní automobil na cesty za našimi pacienty. Dále půjde výtěžek na podporu rodin s dětmi v nepříznivé situaci k zajištění školních a kompenzačních pomůcek či k spolufinancování lyžařských výcviků a letních táborů. Podpoříme z ní také naše Dobrovolnické centrum.

Děkujeme už nyní všem, kteří se do sbírky zapojí a přispějí na dobrou věc. Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na našem webu: litomysl.charita.cz/trikralova-sbirka-informace/trikralova-sbirka-2023/ nebo u koordinátorky Tříkrálové sbírky – Ing. Veroniky Peterkové (tel. 733 741 091, e-mail: dobrovolnik@lit.cz).

Pokud vás koledníci doma nezastihnou, je možné přispět také pomocí ONLINE koledy, mimoto bude možné přispět pomocí dárcovské SMS, přes platební bránu či bankovní účet (více na www.trikralovasbirka.cz).

Děti se jako i loňský rok budou moci zapojit do výroby originální tříkrálové tašky - více informací najdete na našem webu nebo Facebooku. Odměna pro všechny tvůrce je jistá!

Ing. Veronika Peterková

koordinátorka dobrovolníků; koordinátorka TKS