Výstava indických příběhů v Litomyšli
21. května 2019 Příspěvky

Výstava indických příběhů v Litomyšli

Od soboty 1. června 2019 bude v kostele Povýšení sv. Kříže v Litomyšli k vidění nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava zůstane v Litomyšli až do 26. července. Pro veřejnost bude přístupná vždy od úterý do soboty v čase 10–18 hodin a v neděli od 13 do 17  hodin. Další zastávkou putovní výstavy poté budou nedaleké České Heřmanice.

Z příběhů vyzařuje vděčnost, naděje a touha pomáhat dalším lidem. K některým jsou k dispozici také krátká videa s českými titulky (youtube.com/AdopceNaDalku). Mnozí z dnes již dospělých absolventů prožívali v dětství těžké chvíle kvůli nemoci nebo úmrtí jednoho z rodičů. Naštěstí se jich ujali indičtí partneři projektu Adopce na dálku®. Když se pak tito mladí lidé postavili na vlastní nohy, začali někteří sami finančně podporovat chudé děti a další jim ve svém volném čase pomáhají třeba s domácími úkoly.

Dárci Diecézní charity Hradec Králové pomohli od roku 2000 již téměř 6500 indických dětí k lepšímu vzdělání. Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z absolventů projektu se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost.

Vojtěch Homolka

Plakát ke stažení