Příspěvky

Litomyšlské dny barokní tradice
9. července 2020 Příspěvky

Litomyšlské dny barokní tradice

5. ročník duchovně kulturního festival barokního dědictví proběhne ve dnech od 12.-16. srpna 2020
Pořáda Římskokatolická farnost probošství Litomyšl

Výroční zpráva 2019
12. června 2020 Příspěvky

Výroční zpráva 2019

Výroční zpráva Farní charity Litomyšl  za rok 2019 je na světě.

Nový lineární dávkovač pro naše nemocné pacienty
11. června 2020 Příspěvky

Nový lineární dávkovač pro naše nemocné pacienty

Díky podpoře Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové jsme mohli pro naše nemocné pořídit dva lineární dávkovače. Jsou to nesmírně důležití pomocníci pro těžce nemocné pacienty, zvláště pro ty, kteří potřebují časté a přesné dávkování analgetik. Přísun léku řídí maličký počítač a léčivá látka se tak v přesně odměřených dávkách v nastavených intervalech dostává do krevního oběhu pacienta. Další významnou předností těchto přístrojů je jejich malý rozměr, který umožňuje nemocným volný pohyb a příliš ani nelimituje při běžných denních činnostech a sebeobsluze. Ani přesnost dávkování, ani komfort volného pohybu infuzní stojany nezajistí. Jsme vděční Výboru dobré vůle, že nám na nákup dávkovačů poskytl prostředky. Můžeme tak nabídnout úlevu více pacientům.

DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU, BOJUJEME DÁL!
9. června 2020 Příspěvky

DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU, BOJUJEME DÁL!

Během hlasování veřejnosti v Burze filantropie během předminulého týdne jsme skončili na čtvrtém místě. O našem postupu do podzimního finále Burzy filantropie nyní rozhodnou hlasy donátorů (poskytovatelů finanční podpory ze soukromého i veřejného prostoru). Budeme netrpělivě čekat na jejich volbu.

HLASUJTE PRO NÁŠ PROJEKT NA BURZE FILANTROPIE
28. května 2020 Příspěvky

HLASUJTE PRO NÁŠ PROJEKT NA BURZE FILANTROPIE

Naše charita se letos zapojila do Burzy filantropie, ve které se bude snažit získat příspěvek na zakoupení jedné otočné a zároveň výsuvné sedačky, kterou chceme instalovat do našeho vozu pečovatelské služby. Mnoho našich klientů má omezenou pohyblivost a díky otočné a výsuvné sedačce, kterou chceme zakoupit do našeho vozu, jim umožníme jednodušší a bezpečnější návštěvu lékaře, úřadů či přátel a dalšího přirozeného prostředí, na které jsou celý život zvyklí. Zároveň ulevíme i našim pečovatelkám, které s klienty manipulují a zajistíme jim větší pocit bezpečí. Díky vašemu hlasu budeme moct dosáhnout na finanční podporu a zlepšit mobilitu našich klientů!