Příspěvky

Podpisové místo pro podporu petice za záchranu terénních zdravotních služeb v Lidovém domě.
17. července 2019 Příspěvky

Ti z Vás, kdo se chtějí připojit k petici Doma je doma, mohou přijít do budovy Lidového domu. Každý den od 9 do 15 hodin zde bude pracovník, který sbírá podpisy na příslušné tiskopisy, a také Vám může podat více informací. Průběžně budeme zveřejňovat informace o dalších místech, kde bude rovněž možno petici podpisem podpořit.

12. července 2019 Charita Česká republika

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k výzvě Yes pro Charitu Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Litomyšlské dny barokní tradice
11. července 2019 Příspěvky

Litomyšlské dny barokní tradice

Duchovně kulturní festival barokního dědictví

Veřejné prohlášení hejtmanů a radních
13. června 2019 Příspěvky

Veřejné prohlášení hejtmanů a radních

Nejen v oblasti terénní zdravotní péče je situace kritická. I na péči v sociálních službách chybí tolik prostředků, že se v odborných kruzích hovoří o blížícím se kolapsu sociální péče. Legislativa vyhláškou nařídila řadě pracovišť zvýšení mezd, ale státní rozpočet prostředky na toto navýšení neuvolnil. Provozovatelé mnohých zařízení se tak dostali do neřešitelné situace - mají povinnost zvýšit mzdy, ale nemají je z čeho zaplatit. Představitelé krajů na situaci opakovaně již několik měsíců upozorňují, ale jejich stupňující se naléhání nadále nemá adekvátní odezvu na příslušných ministerstvech.

BYLI JSME VIDĚT NA DNI DOBROVOLNICTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE
10. června 2019 Příspěvky

BYLI JSME VIDĚT NA DNI DOBROVOLNICTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE

V úterý 4. června se naše dobrovolnické centrum zúčastnilo 4. ročníku Dne dobrovolnictví Pardubického kraje, které se konalo v parku Kociánka v Ústí nad Orlicí. Spolu s námi se tu prezentovala další dobrovolnická centra, např. mateřské a rodinné centrum Krůček, Tyflocentrum, KONEP či Péče o duševní zdraví. Každá organizace si připravila prezentaci svého centra a malí návštěvníci (z blízkých základních škol) hravou formou zjišťovali, čím se které centrum zabývá. Každý účastník dostal po vyplnění herních karet drobnou odměnu. Díky této akci se pojem dobrovolnictví dostal trochu dále do světa a my si mohli vyměnit zkušenosti se svými kolegy!