Příspěvky

Charita vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!
30. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Matka samoživitelka musela po uzavření škol zůstat se dvěma malými dětmi doma. Místo mzdy dostane 60 procent svého běžného příjmu v podobě ošetřovného. Díky dotovaným obědům měly dřív děti možnost naobědvat se ve školní jídelně, teď jí pro ně chybějí peníze na jídlo. Mohla by požádat o zvýšení výživného, ale soudy omezily svou činnost. Navíc se bojí, že přijde o práci.

Jak žít spolu a s virem
27. března 2020 Příspěvky

Jak žít spolu a s virem

Získejme čas a uchovejme dobrou mysl

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši
19. března 2020 Charita Česká republika

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši

Řada lidí teď tráví většinu času doma, případně se přesouvá pouze mezi prací a domovem. Někteří se tak ocitli v sociální izolaci, což se může odrazit na psychice a následně i na jejich fyzickém zdraví. Jiní zase nově tráví většinu dne v nevelkém prostoru s vícečetnou rodinou, a tak mohou čelit nezvyklým situacím a problémům od ponorkové nemoci až po domácí násilí. Charita proto zveřejňuje přehledný seznam krizových linek a dalších míst, kde je možné hledat psychickou nebo i duchovní podporu.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!
16. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

Přerušení provozu charitního šatníku
15. března 2020 Příspěvky

Přerušení provozu charitního šatníku

S respektem ke stávající situaci přerušujeme provoz Charitního šatníku minimálně na dobu, po kterou budou uzavřeny obdobné služby v našem městě.
Děkujeme Vám za pochopení a přejeme ať příští dny prožijete v klidu a ve zdraví.