Příspěvky

Farní charita rozjíždí projekt Dobrý čas s babičkou
27. února 2024 Příspěvky

Farní charita rozjíždí projekt Dobrý čas s babičkou

Máte ve svém okolí osamělého seniora, o kterém víte, že by uvítal doprovod na výstavu nebo koncert? Nebo máte babičku či dědečka, kteří tráví celé dny sami doma, ale rádi by si s někým zahráli šachy nebo si jen tak popovídali? Máte sami během týdne chvilku, kterou byste rádi využili smysluplně a věnovali ji dobré věci?

Do půjčovny přibyly nové vozíky
28. února 2024 Příspěvky

Do půjčovny přibyly nové vozíky

Dalším přírůstkem do naší Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek jsou nové odlehčené invalidní vozíky, které jsme pořídili z prostředků získaných na Burze filantropie. Jeden z vozíků je opatřen nastavitelnými podpěrami pro nohy, je tedy možné jej využít v případech, kdy klient potřebuje mít nohu ve vertikální poloze, například po úrazu nohy. Vedle vozíků jsme od firmy Medesa zakoupili také nové antidekubitní matrace. Vše je k dispozici k zapůjčení v Lidovém domě v naší půjčovně.

Dva roky české Charity s Ukrajinou – naše pomoc napadené zemi neustává
22. února 2024 Charita Česká republika

Dva roky české Charity s Ukrajinou – naše pomoc napadené zemi neustává

Dva roky se Ukrajina statečně brání agresi ruské armády. Charita Česká republika, která v zemi působí dlouhodobě, pomáhala prostřednictvím své tamní sítě lidem zasaženým válkou od prvního dne. Svoji pomoc pak po napadení koncem února 2022 ještě zintenzivnila a znásobila. A ve své podpoře, jak přímo lidem na Ukrajině, tak i uprchlíkům před válkou v Česku, stále pokračuje.

Dva roky s Ukrajinou
20. února 2024 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Dva roky s Ukrajinou

V pátek 23. února od 17 hodin se na Masarykově náměstí v Hradci Králové uskuteční krátké setkání k tichému uctění obětí války na Ukrajině, vyjádření podpory a protestu proti této válce. Akci pořádá Diecézní charita Hradec Králové a Regionální ukrajinský spolek ve východních Čechách u příležitosti 2. výročí od ruské invaze na Ukrajinu pod záštitou primátorky města Mgr. et Mgr. Pavlíny Springerové, Ph.D. Diecézní charita Hradec Králové a regionální Charity poskytují pomoc ukrajinským utečencům od počátku konfliktu a již tisícům z nich pomohly zapojit se do běžného života u nás.

Tříkrálová sbírka v hradecké diecézi vynesla 27,8 milionů pro nemocné a potřebné. Děkujeme za každý dar!
5. února 2024 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Celkový výtěžek letošní Tříkrálové sbírky v královéhradecké diecézi překročil rekordních 27,8 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionu. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Díky také za vlídné přijetí koledníků a jsme rádi, že Tříkrálová sbírka, která pomáhá lidem v nouzi, dokáže i propojit různé generace.