Příspěvky

Sobotní odpoledne pro Anežku
23. září 2020 Příspěvky

Sobotní odpoledne pro Anežku

Již čtvrtým rokem, i když letos v pozdějším termínu, se uskutečnil dne 19.9. 2020 Běh novoveskou přírodou pod patronací Dobrovolnického střediska při Farní charitě Litomyšl. Tentokrát pro Anežku Hápovou z Dolního Újezda, pro kterou by si maminka přála stabilní kolo LOPED.
Startem proběhlo nebo prošlo 351 lidí, z toho 90 dětí, pro které byl určen sherwoodský okruh s dětským programem, který sklidil obrovský úspěch.
Velké díky patří všem, kteří se zúčastnili, štědrým sponzorům, organizátorům i dobrovolníkům a speciální poděkování si zaslouží rodina Němcova a Coufalova, bez kterých by to zkrátka nešlo.
Výtěžek se vyšplhal na rekordních 87 484,- Kč.
Bylo to, v této nelehké době, nádherné odpoledne, které jsme si všichni užili. Děkujeme a již vyhlížíme termín příštího pátého ročníku!

USPĚLI JSME NA BURZE FILANTROPIE
23. září 2020 Příspěvky

USPĚLI JSME NA BURZE FILANTROPIE

Naše charita se letos po delší pauze opět zapojila do Burzy filantropie, na kterou jsme se přihlásili s projektem „POMOZTE NÁM VEN!“. Žádali jsme o příspěvek na zakoupení otočné a zároveň výsuvné sedačky do našeho vozu pečovatelské služby. Minulý týden jsme obdrželi skvělou zprávu, že náš projekt můžeme prezentovat před donátory, kteří se rozhodují, jaký projekt a v jaké výši podpoří. V úterý 15. září jsme s kolegyní Martinou Hanusovou dorazily do litomyšlské firmy SAINT-GOBAIN ADFORS CZ, kde prezentace jednotlivých projektů neziskových organizací probíhaly. Spolu s námi „bojovali“ o přízeň donátorů také Charita Moravská Třebová, Oblastní charita Polička, Charita Svitavy a Laskavárna. Všechny prezentace byly moc zajímavé, a každá z organizací mohla odcházet spokojená, protože donátoři podpořili více či méně všechny projekty.
My děkujeme za obdržení darů ve výši 46 000 Kč, díky kterým otočnou a výsuvnou sedačku v říjnu tohoto roku pořídíme!
Moc si vážíme podpory všech přítomných zástupců firem či státních institucí, při prezentacích panovala velmi příjemná atmosféra a organizace byla výborně zvládnutá.
Jmenovitě děkujeme těmto dárcům: ABPLAST, MEDESA, TPR NÁBYTEK, SAINT-GOBAIN ADFORS CZ, VHOS, PARDUBICKÉMU KRAJI a KONEPu, který se postaral o organizační zajištění.

Získali jsme šest nových vozidel
11. září 2020 Příspěvky

Získali jsme šest nových vozidel

V červnu 2020 jsme po zhruba tříletém úsilí získali šest nových vozidel, na která jsme dosáhli z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Počátek našeho úsilí byl v roce 2017, kdy jsme začali zpracovávat projekt s názvem Automobily pro terénní sociální služby Farní charity Litomyšl. V roce následujícím byla naše žádost posuzována a my vůbec netušili, jak vše dopadne. V letošním roce jsme ale s radostí obdrželi zprávu, že finance v hodnotě 1 968 445 Kč na nákup vozidel získáme! Všechny vozy jsou již v našich terénních službách používány, jedním z vozů je i dodávka, kterou využijeme na převoz kompenzačních pomůcek a potravinové pomoci. Děkujeme panu faráři Milanu Romportlovi, který se ujal požehnání těmto vozům, věříme, že se ze všech cest vždy šťastně navrátíme. Naši pracovníci i klienti si nyní užívají komfortu a spolehlivosti nových vozů, děkujeme za příležitost využití financí na jejich nákup také MAS Litomyšlsko a Ministerstvu pro místní rozvoj, který IROP administruje.

POZVÁNKA NA IV. ROČNÍK BĚHU NOVOVESKOU PŘÍRODOU
9. září 2020 Příspěvky

POZVÁNKA NA IV. ROČNÍK BĚHU NOVOVESKOU PŘÍRODOU

Zveme vás na čtvrtý ročník běhu novoveskou přírodou, který se bude konat v sobotu 19. září od 14:00 v Nové Vsi u Litomyšle. Akce je pořádána skupinou dobrovolníků, kteří pod záštitou FCH Litomyšl pořádají již IV. charitativní běh novoveskou přírodou. Celý výdělek bude letos darován rodině Anežky z Dolního Újezda, která by pro ni ráda pořídila LOPED – stabilní kolo pro osoby se zdravotním postižením. Přijďte i vy podpořit někoho, komu opravdu můžeme společně pomoci!
Upozorňujeme, že běh není závod! Vzdálenost tratí bude pouze orientační. Neměříme za jak dlouho trasu proběhnete. Můžete se přijít pouze projít, projet na kole a nebo prostě jen strávit příjemné odpoledne u dobrého jídla a pití. Program bude opravdu pestrý! Těšíme se na viděnou.

Den (pro) pěstouství
18. srpna 2020 Příspěvky

Den (pro) pěstouství

Akci pořádá Pardubický kraj ve spolupráci s Charitou Moravská Třebová a neziskovými organizacemi