Příspěvky

Výstava indických příběhů v Litomyšli
21. května 2019 Příspěvky

Výstava indických příběhů v Litomyšli

Od soboty 1. června 2019 bude v kostele Povýšení sv. Kříže v Litomyšli k vidění nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava zůstane v Litomyšli až do 26. července. Pro veřejnost bude přístupná vždy od úterý do soboty v čase 10–18 hodin a v neděli od 13 do 17  hodin. Další zastávkou putovní výstavy poté budou nedaleké České Heřmanice.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!
21. května 2019 Charita Česká republika

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

III. ročník běhu novoveskou přírodou
14. května 2019 Příspěvky

III. ročník běhu novoveskou přírodou

III. ročník byl moc úspěšný, startem prošlo 331 lidí z toho 94 dětí prošlo trasu s dětským programem. Celkový výtěžek je 75 245,-- Kč. Tyto peníze charita pošle rodičům Tomáška Lněničky, aby mohl rehabilitovat a lépe bojovat se svalovou dystrofií, kterou trpí. Moc děkujeme sponzorům, dobrovolníkům a účastníkům.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání
29. dubna 2019 Charita Česká republika

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná
26. dubna 2019 Charita Česká republika

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.