Získali jsme šest nových vozidel Zobrazit fotogalerii
11. září 2020 Příspěvky

Získali jsme šest nových vozidel

V červnu 2020 jsme po zhruba tříletém úsilí získali šest nových vozidel, na která jsme dosáhli z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Počátek našeho úsilí byl v roce 2017, kdy jsme začali zpracovávat projekt s názvem Automobily pro terénní sociální služby Farní charity Litomyšl. V roce následujícím byla naše žádost posuzována a my vůbec netušili, jak vše dopadne. V letošním roce jsme ale s radostí obdrželi zprávu, že finance v hodnotě 1 968 445 Kč na nákup vozidel získáme! Všechny vozy jsou již v našich terénních službách používány, jedním z vozů je i dodávka, kterou využijeme na převoz kompenzačních pomůcek a potravinové pomoci. Děkujeme panu faráři Milanu Romportlovi, který se ujal požehnání těmto vozům, věříme, že se ze všech cest vždy šťastně navrátíme. Naši pracovníci i klienti si nyní užívají komfortu a spolehlivosti nových vozů, děkujeme za příležitost využití financí na jejich nákup také MAS Litomyšlsko a Ministerstvu pro místní rozvoj, který IROP administruje.

logo_134_logo_mas_litomyslsko  mmr_cr_rgb   stazeny soubor (14)

Ing. Veronika Peterková

koordinátorka dobrovolníků; koordinátorka TKS