Respitní péče Jindra

POVOLENÍ NÁVŠTĚV KLIENTŮ V JINDROVĚ VILE

• Zpráva ze dne 29.7.2020 - Opatrnost je na místě
    Milí návštěvníci odlehčovací služby Respitní péče Jindra,
    velmi bychom si přáli, aby všichni dočasní obyvatelé Jindrovy vily zůstali uchráněni před coronavirovou nákazou. Proto si Vás dovolujeme poprosit, aby jste uvážili, zda je v těchto dnech Vaše návštěva v Jindrově vile nutná a neodkladná. Pokud nemůžete návštěvu odložit, prosíme Vás, abyste do prostor v přízemí vstupovali pouze s nasazenou rouškou, s návleky na boty a po použití dezinfekčního roztoku na ruce. Pokud nemáte ochranné pomůcky vlastní, jsou pro Vás připraveny ve vstupním prostoru. Děkujeme Vám za ohleduplnost!

Mgr. Ludmila Matoušová   Vedoucí střediska: Mgr. Ludmila Matoušová
   Tel.: 731 598 890
   Email: rpjindra@lit.cz
   Adresa zařízení: Dukelská 750, Litomyšl

Nepřetržitý provoz
                             Úřední hodiny:
 středa 10 - 12 hod. a 13 - 15 hod.

Informace z registru poskytovatelů sociálních služeb

• Pečujete doma o svého blízkého a potřebujete si odpočinout? Udělat si dovolenou, vyměnit okna, znovu nabrat síly nebo Vás čeká hospitalizace v nemocnici a Vy nevíte, kdo se o blízkého člověka za Vás postará?
  • V takovém případě je tu Respitní péče Jindra. Odlehčovací pobytové zařízení rodinného typu, kde o Vaše blízké bude pečovat pracovní tým složený z pracovnic a pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a aktivizační pracovnice.

POSLÁNÍ

Posláním služby Respitní péče Jindra je poskytnout během krátkodobého pobytu individuální celodenní péči osobě, která je z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení závislá na pomoci druhých, se záměrem úlevy pečující rodině.

CÍLE SLUŽBY

• Osobě závislé na pomoci druhého je během pobytu zajištěna potřebná míra individuální podpory při naplňování jejich biologických, psychologických, sociálních i duchovních potřeb.
  • Pečující osoba si odpočinula a nabrala nové síly k tomu, aby se o svého blízkého mohla i nadále starat.
  • Pečující osoba ví, jak řešit záležitosti související s pečováním o blízkého.
  • Pečující osoba získala čas k řešení nové životní situace.

CÍLOVÁ SKUPINA - OKRUH OSOB 000991_04_011398

• Cílovou skupinou jsou senioři a osoby starší 50ti let, které jsou z důvodu věku, chronického onemocnění či zdravotního postižení závislé na pomoci druhé osoby.

Služba je určena osobám žijícím na území Pardubického kraje.

FORMA SLUŽBY: pobytová
KAPACITA SLUŽBY: 9 lůžek

Respitní péče Jindra není zdravotnické zařízení. Zdravotní péči předepsanou praktickým lékařem zajišťují sestry Charitní ošetřovatelské služby.

Souhrn informací zde.

JAK VYUŽÍT SLUŽBY RESPITNÍ PÉČE
V případě zájmu o využití služeb Respitní péče Jindra prosíme kontaktujte telefonicky, mailem nebo osobně pracoviště; rádi Vám poskytneme bližší informace. Pro poskytnutí služby je nezbytné dodat správně vyplněnou Žádost o pobyt v RPJ a Vyjádření lékaře, které jsou spolu s potřebnými Informacemi pro žadatele ke stažení na webových stránkách Farní charity Litomyšl.

DOKUMENTY KE STAŽENÍ 000994_04_011446

Česká televize: Příběhy, které svět nevidí - O rodičích a dětech